Bent u MZ-Opleider? raadpleeg hier alle informatie ›

Bij- en nascholing

801–810 van 896 resultaten

Titel nascholing Aanbieder Periode Aantal punten
Organisatieanalyse MBA in één dag SBI training & advies 12-04-2013 2

E-mail: mijke.aarnoudse@sbi.nl

De docent als regisseur Merlijn Medezeggenschap 09-04-2013 1

Website: http://www.merlijngroep.nl
E-mail: emykremers@merlijngroep.nl
Bijscholing in het gebruik van rollenspel, variërend van een korte kennismaking met een aantal regiemethoden tot een uitvoerige behandeling van de methoden die in het boek beschreven worden. Eigen materiaal van docenten kan het uitgangspunt zijn.

Over de Rooie 2 PW de Gids 07-04-2013 2

Website: http://www.pwdegids.nl
Veiligheid, vertrouwen, die angst voor het nieuwe. Dit speelt een cruciale rol in het leven van mensen. Vaak wordt dit op de werkvloer bij de grote en kleine verandering het liefst onder de mat geveegd of gebagatelliseerd.Het gaat over emoties bij organisatieveranderingen, reorganisaties e.d.

Masterclass Belbin CMB 30-03-2013 10

Website: http://www.cmb-teamrol.nl/diensten/master-class/
Een train-the-trainer programma, gebaseerd op de ruim 25-jarige ervaring van het CMB in het werken met het teamrolmodel van Belbin. Het programma is een intensieve, gecomprimeerde professionaliserings-leergang, waarin tal van aan aspecten van het vak aan de orde komen en worden uitgediept: van de theoretische uitgangspunten en onderliggende filosofie tot de werking en waarde van de diverse diagnostische instrumenten; van effectieve en onderhoudende spel- en werkvormen tot het inzetten van bijzondere leermiddelen.

Klantgerichtheid SBI training & advies 23-03-2013 1

E-mail: mijke.aarnoudse@sbi.nl

When Belbin meets Leary CMB 22-03-2013 4

E-mail: simone.vermaas@durv.nu

When Belbin meets Leary CMB 22-03-2013 4

E-mail: simone.vermaas@durv.nu

OR en HRM BVMP 20-03-2013 1

Website: http://www.bvmp.nl
E-mail: betty@dorgelo-training.nl
Vanuit de naamstelling van ''HRM'' is het ook een logische ontwikkeling: doelstellingen van ondernemingen en menselijke inzet moeten met elkaar ''matchen''. In de praktijk kan dit veel betekenen voor de medewerkers. En op dit snijvlak ziet het ernaar uit dat ondermeningsraden (medewerkervertegenwoordiging met oog voor het organisatiebelang) en HRM-disciplines elkaar steeds vaker tegenkomen. Een nieuwe ontwikkeling?

Omgaan met Groepsdynamica 55 Sioo 12-03-2013 8

Website: http://www.sioo.nl
Tijdens de workshop Omgaan met Groepsdynamica gaat u in op de vraag hoe groepen functioneren, welke processen in en tussen groepen een rol spelen en hoe u blokkades in groepen herkent en daarop kunt interveniëren. Elke groep is anders; van goed op elkaar ingespeeld en gevormd door een langdurig verleden tot nieuw en nerveus in een zojuist voor het eerst bijeengekomen samenstelling. Het overzicht ontbreekt vaak. Het is dan ook van belang uw eigen functioneren in dit proces te doorgronden, te weten hoe u zich als professional in de groep wilt positioneren en hoe u het proces kunt sturen.

Arbeidsrecht opleiding specialist Artec Neval 11-03-2013 16

Website: http://www.arbeidsrechter.nl
E-mail: betty@dorgelo-training.nl
Verbreding en verdieping op dit specifieke vlak van arbeidsrecht, omdat daar veel inhoud van belang is voor de MZ-Opleider.